SPIDS ØRERNE!

Grafisk informationsbog om høretab

JEG KOMMUNIKERER, ALTSÅ ER JEG … Hørelsen er den første sans, som fungerer, og det er også den sidste, som forsvinder, når vi dør. Hele livet er vi dybt afhængige af vores hørelse for at indgå i sociale relationer med andre mennesker. Alligevel er hørelsen først noget, vi lægger mærke til hvad er, når vi mister den. Høretab er faktisk verdens mest udbredte handikap. Alene i Danmark er der ca. 800.000 mennesker med nedsat hørelse. Halvdelen er i den erhvervsaktive alder.

SPIDS ØRERNE! er en grafisk informationsbog om livet med et høretab. Den er skabt på baggrund af en idé baseret på mine egne høreerfaringer.

Med humor og indsigt fokuserer bogen på den menneskelige side af høretab. Hvilken betydning har hørelsen for vores kommunikation og relationer med hinanden?

En række personer i alderen 12-62 år fortæller om, hvordan det er at leve med et høretab. En ørelæge, en hørekonsulent, en antropolog, en psykolog og en audiologopæd bidrager med deres viden og betragtninger om høretab. To mødre, to kærester og en veninde fortæller om at have et høretab tæt på.

Bogen er til alle, der ønsker at forstå, hvad hørelse er, og hvordan høretab påvirker de menneskelige relationer.

“Denne bog åbner for så mange velkendte aspekter og nye vilkår, jeg kender på kroppen, men ikke har været bevidst om. At læse den sendte mig på rejse af nikkende genkendelse, en mild sorg over vilkår, der aldrig bliver anderledes … og en dyb fryd ved følelsen af, hvor mange der er derude, der har det ligesom jeg.”   Nikoline Werdelin i forordet

Lån den på biblioteket. Eller køb den ved at kontakte mig på hallo@lisbethfink.dk.